Denna sida innehåller annonslänkar för NordVPN
3.226.251.205

Kollar upp IP

Den IP-adress som information nedan avser är 3.226.251.205.

Enhet och anonymiseringsstatus

IP-adressen 3.226.251.205 är kopplad till en stationär enhet och verkar inte vara anonymiserad, om du vill surfa anonymt kan du använda en VPN, här kan du läsa mer om hur VPN och anonymisering fungerar.

Internetleverantör och platsbestämning

Den internetleverantör (ISP) som förser IP-adressen 3.226.251.205 med internet är Amazon Technologies Inc. och den som använder IP-adressen finns troligtvis lokaliserad i eller i närheten av Ashburn i USA.


Reverse DNS

Det hostnamn (genom reverse DNS) som är kopplat till IP-adressen 3.226.251.205 är ec2-3-226-251-205.compute-1.amazonaws.com.

Se detaljer om din egen eller en annan IP-adress

Här kan du välja att granska detaljer för din egen eller en annan IP-adress än din egen.

Vad är en IP-adress?

Oftast pratar man om internet

En IP-adress är en unik nummerkombination som används som adress för en enhet i ett nätverk. Ofta när man talar om ett sådant nätverk menar man Internet, där datorer (eller noder) som är anslutna till Internet generellt sett har en unik IP-adress som identifierar just den datorn. Ett exempel på en IP-adress är 193.11.1.15.

Flera datorer kan dock ha samma IP-adress

Men det är faktiskt så att flera kan datorer dela på en IP-adress på Internet, vilket är framför allt vanligt i allmänna internetuppkopplingar som i t.ex. hyreshus. Alla som bor i hyreshuset har då samma IP-adress utåt, men unika IP-adresser inom det egna nätverket inom hyreshuset.

Djupare nätverk är vanligt

Men det stannar inte där. I våra egna bostäder har vi ofta t.ex. en hemmarouter som alla enheter ansluter till, antingen trådlöst eller med nätverkskabel. Det är då denna router som tilldelas den IP-adress som bostaden har i t.ex. hyreshuset. Men routern själv har också ett internt nätverk som består av de enheter som finns anslutna till den. Dessa enheter tilldelas då också egna och unika IP-adresser i routerns egna mindre nätverk, som är skiljt från det nätverk som den själv är ansluten till.

Ingen personlig information lagras

Ingen personlig information kopplad till de IP-adresser som lokaliseras upp på denna sida lagras av oss. All information hämtas och presenteras i realtid från offentliga databaser och datakällor i samband med att detaljer för en IP-adress presenteras.