Denna sida innehåller annonslänkar för TorGuard
MittIP.nu/Bästa VPN för Netflix

Bästa VPN för att se amerikanska Netflix 2021

En anledning till varför många skaffar en VPN är för att komma åt material hos exempelvis Netflix, Disney+ eller HBO i andra länder. Ofta vill man komma åt det amerikanska utbudet, detta då Netflix i USA och Disney+ i USA har många fler filmer och serier än deras svenska motsvarigheter. Den vanligaste rekommendationen man får gällande en VPN-tjänst som möjliggör detta är ExpressVPN och NordVPN, men de är faktiskt inte det bästa alternativet.

Funkar ExpressVPN och NordVPN för att se amerikanska Netflix?

Detta är en väldigt vanlig fråga, och vi skall förklara varför den är så vanlig. Frågan har uppstått genom att de flesta som recenserar VPN-tjänster på internet, brukar använda detta som säljargument för just dessa VPN-tjänster. För det är ju så, att om man börjar googla efter hur man kan få åtkomst till Netflix USA så hamnar man generellt sett på recensionssidor för olika VPN-tjänster. Dessa sidor rekommenderar då att man skaffar konto hos t.ex. ExpressVPN eller NordVPN, med löften om att man genom dem då skall kunna få åtkomst till Netflix i andra länder - detta är dock en sanning med modifikation!

Anledningen till varför dessa sidor rekommenderar dessa tjänster är för att de får provision när någon köper en tjänst genom recensentens länkar, och att just dessa tjänster betalar högst provision. Trist, men tyvärr sanningen. 😕

Men kan man inte se amerikanska Netflix genom dem då?

Svaret på denna fråga är: ibland, men inte alltid. Orsaken till detta är att man genom tjänster såsom NordVPN och ExpressVPN får en delad IP-adress i det land man ansluter till. Detta innebär att om man t.ex. ansluter till en server i USA, då får man en amerikansk IP-adress. Men alla andra som också ansluter till denna server får samma IP-adress.

Det som Netflix, Disney+ och de andra streamingtjänsterna sedan gör är att de jagar dessa delade IP-adresser, eftersom de relativt enkelt kan koppla samman dem med sina respektive VPN-tjänster. När de har listat ut att en IP-adress används för att komma åt material i andra länder så blockar de således bara denna IP-adress, och då måste VPN-tjänsten se till att deras server i det landet får en ny IP-adress. Ibland går denna process snabbt, men ibland kan det dröja lång tid innan en ny infrastruktur är på plats. Under tiden tappar man tillgång till det utländska utbudet hos streamingtjänsten.

Personlig anekdot angående Netflix i Japan och USA

Jag som skriver denna text hade själv ett behov av att komma åt Netflix i Japan, detta då vårt hushåll är blandat japanskt/svenskt. Så jag googlade som de flesta andra, hittade ExpressVPN och skaffade ett konto. Allt fungerade perfekt i ungefär 2-3 veckor, sedan började vissa serier och filmer försvinna. Vi tyckte att det var lite märkligt, men tänkte inte så mycket på det. Men till slut märkte vi att det utbud som vi kom åt genom japanska Netflix, enbart var det urval av filmer och serier som också fanns på svenska Netflix. Jag började kolla upp saken lite närmre, och hittade ett par forumtrådar som diskuterade problemet. Det visade sig att det var ett återkommande problem hos ExpressVPN och andra VPN-tjänster, just på grund av att de använder sig av delade IP-adresser.

Hur jag löste det och fick åtkomst till Netflix USA och Japan

Efter att ha insett att ExpressVPN var ett dåligt alternativ till det ändamål jag skaffade en VPN, vilket var att komma åt Netflix i ett annat land, så började jakten på en lösning på mitt problem. Efter en del research hittade jag till slut en VPN-tjänst som heter TorGuard, som har specialiserat sig på VPN för just streaming. De har ett särskilt paket som de kallar för "Streaming Bundle" som gör att man får en helt egen IP-adress i två olika länder, vilket i princip garanterar ostörd tillgång till streamingtjänster såsom Netflix och Disney+ i dessa länder.

Deras VPN-tjänst är lite dyrare än andra VPN-tjänster, Streaming Bundle hos TorGuard kostar $11 per månad (när man använder en rabattkod) jämfört med NordVPN som kostar ca. $5 per månad. Men denna merkostnad är enligt mig helt klart värt det för att slippa allt krångel som de andra VPN-tjänsterna medför.

Hur bra Netflix och Disney+ genom TorGuard

Vi skaffade TorGuards VPN för ungefär ett år sedan, med huvudsyfte att komma åt amerikanska och japanska Netflix. Sedan dess har vi inte upplevt några som helst problem. Det har fungerat helt utan störningar att kolla på Netflix i båda dessa länder (genom vårt svenska Netflix-konto). När det kommer till Disney+ har vi inte haft det lika länge som Netflix, men vi har än så länge inte upplevt några som helst problem att komma åt Disney+ i USA (med vårt svenska konto hos Disney+). Dock har Disney+ i Japan ett annat system för att skapa användarkonton, vilket tyvärr leder till att ett svenskt konto hos Disney+ inte ger åtkomst till Disney+ i Japan (trots att man använder TorGuards VPN).

Skaffa VPN för amerikanska Netflix genom TorGuard

Här kommer då en liten guide hur man gör för att skaffa sig ett VPN-konto hos TorGuard, samt sätter upp och installerar sina egna IP-adresser. Vilket gör att man kan komma åt bland annat Netflix i exempelvis USA, Japan eller England.

Inte enbart bra för Netflix

En extra bonus med TorGuard sedan är att deras VPN inte enbart är användbar för att komma åt Netflix i USA. Den är minst lika kompetent som sina andra konkurrenter när det gäller de andra syften man kan ha när man skaffar en VPN. Utöver sina två dedikerade IP-adresser kommer man även åt över 3000 "vanliga" VPN-servrar (med delade IP-adresser) i över 50 länder. TorGuard garanterar dessutom anonymitet och att inga loggar sparas över huvud taget.

Disclaimer

Som en liten disclaimer vill jag som har skrivit denna artikel tillägga att jag får en liten provision från TorGuard, då någon köper deras tjänst genom min så kallade "affiliate-länk" (den första länken i guiden lite längre upp på sidan). Värt att nämna är att jag hade fått en större provision om jag hade valt att rekommendera någon av de andra VPN-tjänsterna (t.ex. NordVPN eller ExpressVPN) istället för TorGuard, men det känns fel att rekommendera någonting som inte fungerar optimalt för ändamålet. Du som läser detta väljer själv om du vill använda min länk, vilket innebär att jag får en liten kickback från TorGuard, eller om du bara vill gå in på TorGuards sida och skaffa tjänsten på egen hand.

Om du har några frågor kring TorGuard eller vill ha hjälp med installationen är det bara att lämna en kommentar här nedan! 🤗

OBS! Glöm inte att använda rabattkoden netflix-50-off för att få 50% rabatt på Streaming Bundle hos TorGuard. Den rabatt man får är livslång, vilket innebär att man även får 50% rabatt när man förnyar sin VPN-tjänst hos TorGuard!

Klicka på rabattkoden för att kopiera den

✔ Rabattkoden är kopierad och finns nu i ditt urklipp
TorGuard logotyp TorGuards klienter i en uppsättning olika enheter

TorGuards klienter i en uppsättning olika enheter


Skrivet av Stefan Johansson
Texten publicerades 2021-01-13Kommentarer


#1   Stefan   2021-02-14 19:29  
Just nu har TorGuard problem med Netflix i Japan, alla deras lokala IP-adresser har blivit bannade. De jobbar dock på att hitta en ny IP-range, och hoppas kunna komma med en lösning på problemet under nästa vecka.

#2   Stefan   2021-03-24 11:42  
Uppdatering angående TorGuards problem med Netflix i Japan. Den nya IP-range som de skaffade sig visade sig tyvärr inte fungera, och de väntar återigen på nya IP-adresser. Förhoppningsvis blir allting klart innan mars månads slut. Återkommer igen när det dyker upp mer information.

Efter att allting har fungerat felfritt i ett år är det lite tråkigt att sådant här skall dyka upp, felet har pågått i över en månad nu. :/

Skriv en kommentar