MittIP.nu/Köpguider/Bästa gamingskärmen

Bästa gamingskärm 2024

Att välja rätt skärm är lika viktigt som att välja rätt dator när det kommer till gaming. En bra skärm förbättrar inte bara din visuella upplevelse utan kan även ge dig en konkurrensfördel i spel. I denna guide går vi igenom vad som skiljer en gamingskärm från en vanlig skärm, och vilka faktorer du bör överväga när du ska köpa en ny gamingskärm.

Vad skiljer en gamingskärm från en vanlig skärm?

Gamingskärmar är designade för att optimera spelupplevelsen och skiljer sig på flera punkter från vanliga skärmar:

Vad ska du tänka på när du köper en gamingskärm?

Uppdateringsfrekvens

Välj en skärm med hög uppdateringsfrekvens, helst över 144 Hz. Detta är särskilt viktigt för spelare som spelar snabba och konkurrenskraftiga spel, där varje millisekund räknas.

Svarstid

För gaming är det idealiskt att välja en skärm med en svarstid på 5ms eller lägre. Professionella spelare kan även överväga skärmar med 1ms svarstid.

Synkroniseringsteknik

Om du har ett NVIDIA grafikkort, överväg en skärm med G-Sync. Om du har ett AMD grafikkort, leta efter en skärm med FreeSync. Detta för att försäkra att skärmens uppdateringsfrekvens synkroniseras med grafikkortets prestanda.

Skärmstorlek och upplösning

För gaming är 24 till 27 tum ofta en bra storlek. Större skärmar kan vara immersiva men kräver att du sitter längre bort. När det gäller upplösning, är 1080p fortfarande standard, men 1440p och 4K blir alltmer populärt för en ännu skarpare bildkvalitet.

Paneltyp

Det finns huvudsakligen tre typer av paneler: TN, IPS och VA. TN-paneler har snabbast svarstid men sämre färgåtergivning och betraktningsvinklar. IPS-paneler har bättre färger och betraktningsvinklar men lite långsammare svarstid. VA-paneler ligger någonstans mittemellan.

Anslutningar

Se till att skärmen har de anslutningar du behöver, såsom HDMI, DisplayPort, och USB. DisplayPort rekommenderas för gaming på grund av högre överföringshastigheter jämfört med HDMI.

Budget

Slutligen, fastställ en budget. Det finns bra gamingskärmar i olika prisklasser, men tänk på att en högkvalitativ skärm är en investering som kan hålla i många år.

Sammanfattning

Att välja rätt gamingskärm handlar om att balansera prestanda, bildkvalitet, ergonomi och pris. Med denna guide i åtanke, är du nu bättre rustad att göra ett informerat val och hitta den perfekta skärmen för din spelupplevelse. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste gamingskärmarna i olika prisklasser här nedan.

Våra favorit gamingskärmar


AOC C27G2ZU gamingskärmi samarbete med PriceRunner

AOC C27G2ZU tar spelupplevelsen till nya höjder med sin imponerande kombination av snabbhet och bildkvalitet. Om du är en entusiastisk gamer som vill ta ditt spelande till nästa nivå, är detta en bildskärm att överväga. Här följer en närmare titt på vad den har att erbjuda.

Bildkvalitet och design

Med en 27-tums välvda VA-panel är C27G2ZU perfekt för spelare som vill bli mer försjunkna i sina spel. Den välvda skärmen omfamnar ditt synfält och bidrar till en mer engagerande upplevelse. FHD 1080p-upplösningen är standard, och den är tillräckligt skarp för de flesta spel. Dessutom har skärmen ett statiskt kontrastförhållande på 3000:1 och ett dynamiskt kontrastförhållande på 80,000,000:1, vilket gör att bilderna är levande med djupa svärta och ljusa högdagrar.

Prestanda

En av de mest imponerande aspekterna av AOC C27G2ZU är dess otroliga uppdateringsfrekvens på 240 Hz, vilket är optimalt för de som spelar snabba och konkurrensinriktade spel. Detta, tillsammans med en super-snabb svarstid på 0,5 ms, säkerställer att det inte finns något märkbart lagg eller fördröjning, vilket är avgörande i högoktaniga spelmoment.

AMD FreeSync-tekniken är en annan välkommen egenskap som hjälper till att eliminera skärmskakningar och suddighet genom att synkronisera skärmens uppdateringsfrekvens med grafikkortets utdata.

Anslutningar

AOC C27G2ZU kommer med en solid uppsättning av anslutningar, inklusive två HDMI 2.0-ingångar, en DisplayPort 1.2a, samt fyra USB-A 3.0-ingångar för olika tillbehör. Att ha en 3,5 mm hörlursutgång är också ett trevligt tillskott för de som vill koppla in ett par hörlurar direkt till skärmen.

Ergonomi

Ergonomiskt sett har AOC tänkt på flexibilitet, med möjligheter för skärmlutning och rotation. Detta är användbart för att hitta den mest bekväma positionen för långa spelsessioner. Skärmen stödjer även VESA 100 x 100 mm väggfäste om du föredrar att montera den på väggen.

Sammanfattning

AOC C27G2ZU är en imponerande gamingskärm som kombinerar blixtsnabb prestanda med en engagerande visuell upplevelse. Den är idealisk för spelare som är seriösa om sin hobby och vill ha en pålitlig skärm som inte kompromissar på hastighet eller bildkvalitet. Anslutningsmöjligheterna och ergonomin är också starka punkter. Om du är ute efter en skärm som kan hålla jämna steg med ditt spelande, är AOC C27G2ZU ett starkt val. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på AOC C27G2ZU gamingskärm.


Samsung Odyssey G7 C32G75T gamingskärmi samarbete med PriceRunner

Samsung C32G7 är en bildskärm som är skräddarsydd för gamingentusiaster som vill ta sin spelupplevelse till nästa nivå. Med en 32-tums VA-panel, QHD-upplösning och en imponerande uppdateringsfrekvens, har denna bildskärm allt som krävs för att imponera på även den mest kräsna gamern.

Bildkvalitet och en känsla av att bli uppslukad av skärmen

Ett av de mest anmärkningsvärda dragen hos Samsung C32G7 är dess 1000R välvd skärm. Denna välvning är utformad för att efterlikna det mänskliga ögats naturliga synfält, vilket skapar en mer uppslukande och naturlig spelupplevelse. Den här typen av skärm är särskilt gynnsam för spelare eftersom det ger en ökad känsla av närvaro i spelvärlden.

QHD-upplösningen på 2560 x 1440 innebär att bildskärmen har en högre pixeldensitet än standard Full HD-skärmar. Detta resulterar i skarpare detaljer och en klarare bild, vilket är idealiskt för att verkligen uppskatta grafiken i moderna spel.

Gaming prestanda

Med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz är Samsung C32G7 en kraft att räkna med när det gäller snabba och intensiva spel. Denna höga frekvens säkerställer smidiga bildövergångar, vilket är avgörande i FPS- och racingspel där snabba reaktioner är nyckeln.

En annan viktig aspekt för gaming är skärmens responstid, och med 1 ms GtG (grå-till-grå) responstid är det uppenbart att Samsung har prioriterat prestanda. Detta kommer att minimera eventuell oskärpa eller spökeffekter, vilket ger en mer exakt och responsiv spelupplevelse.

Kontrast och HDR

Samsung C32G7 har en imponerande typisk kontrast på 3000:1. Detta, kombinerat med HDR 600 dynamisk kontrast, innebär att bildskärmen kan leverera djupa svarta nivåer och levande färger. För spel som har en mörk och atmosfärisk grafik är detta en stor fördel, eftersom det ger en mycket rikare och mer realistisk bildkvalitet.

Anslutningar

Med en HDMI 2.0-ingång och två DisplayPort 1.4-ingångar är bildskärmen välutrustad för att hantera flera enheter samtidigt. Dessutom inkluderar den två USB 3.0-portar för enkel anslutning av tillbehör eller lagringsenheter.

Ergonomi

Flexibiliteten att justera skärmens lutning med 15° framåt och bakåt hjälper användaren att hitta den mest bekväma vinkeln för långa spelsessioner.

Sammanfattning

Samsung C32G7 är ett imponerande val för spelare som söker hög prestanda och en uppslukande spelupplevelse. Den kombinerar suverän bildkvalitet med snabba reaktionstider och en hög uppdateringsfrekvens. Dessutom lägger den till den extra immersiva känslan av en välvd skärm, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill uppgradera sin gaming setup. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på AOC C27G2ZU gamingskärm.


Samsung Odyssey OLED G8 S34BG85 gamingskärmi samarbete med PriceRunner

Samsung är känt för att skapa produkter av hög kvalitet, och med Odyssey G8 S34BG850S visar de att de förstår vad gamers söker i en skärm. Med imponerande specifikationer och modern teknik tar denna skärm gaming och produktivitet till nya höjder.

Bildkvalitet och design

Den väl avvägda kombinationen av en 34-tums OLED-panel, WQHD 1440p-upplösning, och ett 21:9-bildförhållande gör att Odyssey G8 inte bara är idealisk för gaming utan även för arbete och multimedieanvändning. OLED-tekniken garanterar enastående kontrast och färgåtergivning, vilket ger liv åt spelvärldar och videor. Dessutom, med 1800R välvningen, är skärmen designad för att efterlikna det naturliga synfältet vilket bidrar till en mycket mer uppslukande upplevelse.

Prestanda

Odyssey G8 kommer med en häpnadsväckande uppdateringsfrekvens på 175 Hz och en svarstid på 0,1 ms. Detta gör den till en drömskärm för alla som spelar snabba och intensiva spel. Denna kombination eliminerar lagg och fördröjning, vilket ger en mycket smidig spelupplevelse.

AMD FreeSync Premium förbättrar detta ytterligare genom att synkronisera skärmens uppdateringsfrekvens med grafikkortets, vilket minimerar skärmslitage och ger en sömlös bild.

CoreSync & Core Lighting+

Ett av de unika dragen hos Odyssey G8 är dess RGB-belysning på baksidan. Detta tillför ytterligare ett lager av fördjupning genom att projicera spelfärger och effekter på väggen bakom skärmen. Det är ett snyggt tillskott för dem som älskar en atmosfärisk spelmiljö.

IoT Hub och röstassistenter

En annan banbrytande funktion är möjligheten att integrera skärmen med smarta hemtekniker genom Bixby eller Alexa. Du kan kontrollera ljus, termostat och mycket mer direkt från skärmen, vilket ger en sömlös och futuristisk användarupplevelse.

Anslutningar och ljud

Odyssey G8 kommer med ett brett utbud av anslutningar, inklusive Micro HDMI, Mini DisplayPort och USB-C. USB-C-porten kan dessutom leverera upp till 65W effekt, vilket är användbart för laddning och strömförsörjning av kompatibla enheter. Skärmen är också utrustad med integrerade stereohögtalare, vilket är ett trevligt tillskott för dem som inte vill använda externa högtalare eller hörlurar.

Ergonomi

Med ett brett utbud av justeringsmöjligheter, inklusive framåt och bakåtlutning, kan du enkelt hitta den mest bekväma positionen för långa spelsessioner. Det är också kompatibelt med VESA-fästen för de som föredrar en väggmonterad setup.

Sammanfattning

Samsung Odyssey G8 S34BG850S är en imponerande skärm som levererar på alla fronter. Det är perfekt för gamers som söker en uppslukande och snabb skärm, men är även en utmärkt arbetskraft för kreativa professionella och multimedieentusiaster. Den innovativa tekniken, kombinerad med hög prestanda och utmärkt bildkvalitet, gör den till en av de bästa valen på marknaden. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Samsung Odyssey OLED G8 S34BG85 gamingskärm.