Bästa UPS för hemmabruk 2024

Vad är en UPS?

UPS står för Uninterruptible Power Supply på engelska. På svenska kan vi säga avbrottsfri strömförsörjning. Avsikten med en UPS är att säkerställa att din dator aldrig plötsligt stängs av vid strömavbrott.

Anledningen till att du inte vill att detta sker är att det är påfrestande för datorn. Om din hårddisk till exempel arbetade på att skriva eller spara data när strömmen gick så kan mycket gå fel när strömmen kommer tillbaka.

Det är säkert många av oss som blir irriterade när datorn tar för länge att stänga ner eller starta upp. Dock så är det viktigt att datorn får gå igenom alla nödvändiga steg vid dessa tillfällen.

När strömmen plötsligt går och sedan kommer tillbaka så får datorn i princip en chock som kan ställa till mycket trassel.

Hur fungerar en UPS?

En UPS fungerar lite som ett stort batteri som du kopplar upp mellan din dator och eluttaget. Den skyddar din dator genom att fortsätta försörja den med el så att du kan stänga av datorn på det vanliga säkra sättet.

En UPS har flera eluttag så du kan även koppla upp till exempel din skärm och router för att skydda även dem. Kolla dock upp innan du köper en UPS vad du bör eller inte bör koppla upp till den. Vissa saker behöver du inte hålla vid liv vid strömavbrott, till exempel din skrivare.

Om du bor i ett område där elförsörjningen kan vara instabil så har UPS en ytterligare fördel. Den kan nämligen också skydda mot överspänningar i elnätet. Spikar, eller så kallade transienter, i elförsörjningen kan även de påverka din dator negativt.

Att tänka på

När du väljer en UPS så tänk först och främst på batterikapaciteten. Den påverkar nämligen hur länge din UPS kan hålla dina maskiner vid liv. Om du till exempel jobbar hemifrån så att du är där för att stänga ner datorn så behöver du mindre kapacitet. Om du däremot är borta mycket så behöver du mer. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste UPS:erna för hemmabruk här nedan.

Våra favorit UPS:er


PowerWalker Basic VI 650 SBi samarbete med PriceRunner

PowerWalker Basic VI 650 SB är en linjeinteraktiv UPS designad för att erbjuda grundläggande skydd mot strömavbrott och spänningsstörningar. Detta är en prisvärd och kompakt lösning som passar utmärkt för dig som vill ha ett enkelt men pålitligt skydd för din tekniska utrustning.

Användarvänlig och tyst

En av fördelarna med denna UPS är dess kompakta och lätta design, vilket gör att den enkelt kan placeras där den behövs utan att ta upp för mycket utrymme. Dessutom har den en tyst drift, vilket är en stor fördel om du exempelvis har den i ett sovrum eller arbetsrum där du inte vill bli störd av oväsen.

Boost och Buck-funktion

PowerWalker Basic VI 650 SB är utrustad med Boost och Buck (AVR) som automatiskt justerar spänningen upp eller ner när strömförsörjningen varierar, vilket bidrar till att skydda din utrustning från skadliga spänningsvariationer.

Enkel kommunikation med USB

Denna UPS har en USB-port som stödjer HID (Human Interface Device), vilket innebär att den kan kommunicera direkt med vilket operativsystem som helst. Detta gör det enkelt att övervaka och kontrollera UPS:ens funktioner från din dator.

Kallstartsfunktion

Med kallstartsfunktionen kan du starta UPS:en på batteri när det inte finns någon ström tillgänglig, vilket kan vara användbart vid vissa nödsituationer.

Sammanfattning

Om du söker ett enkelt, kompakt och tyst strömskydd för din utrustning, är PowerWalker Basic VI 650 SB ett utmärkt val. Den erbjuder grundläggande skyddsfunktioner, inklusive Boost och Buck för spänningsreglering, samt enkel kommunikation via USB. Det är ett prisvärt alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på PowerWalker Basic VI 650 SB.


PowerWalker VI 1500 CSWi samarbete med PriceRunner

PowerWalker VI 1500 CSW är en UPS (avbrottsfri kraftkälla) med linjeinteraktiv teknik som skyddar dina elektroniska apparater från strömavbrott och spänningsfluktuationer. Den har en inbyggd AVR-funktion och ren sinusvågsutgång, vilket garanterar en ren och stabil strömförsörjning även under strömavbrott eller när spänningen i nätverket varierar. Detta gör den idealisk för att skydda känslig utrustning som datorer, spelkonsoler, och nätverkslagringsenheter (NAS) från att skadas av oväntade strömförändringar, vilket är särskilt viktigt för både hem och kontorsmiljöer.

Användarvänlig design och extra funktionalitet

PowerWalker VI 1500 CSW har en modern och elegant design som smälter väl in i de flesta miljöer. Den är inte bara tekniskt kapabel utan också praktiskt designad. På framsidan finns två USB-laddningsportar (2.1A) som är perfekta för att ladda mobiltelefoner eller andra USB-enheter. Detta ger extra bekvämlighet utan att behöva leta efter en ledig vägguttag.

En annan fördel med designen är att batterifacket är lättillgängligt via frontpanelen, vilket gör det enkelt att byta batteri vid behov.

Enkel övervakning och kontroll

Du kan enkelt övervaka och styra UPS:ens funktioner via USB-kommunikation. Detta kan göras antingen med hjälp av programvara eller utan (HID), vilket ger dig flexibilitet och enkelhet i hanteringen av enheten.

Sammanfattning

PowerWalker VI 1500 CSW är en pålitlig och elegant UPS som erbjuder avancerat skydd för dina elektroniska apparater. Med ren sinusvågsutgång, praktiska USB-laddningsportar och enkel övervakning och kontroll, är det ett ut Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på PowerWalker VI 1500 CSW.