MittIP.nu/Kunskapsdatabas/CMS och deras säkerhet

Populära CMS och deras säkerhet

Det finns många olika typer av CMS (eller innehållshanteringssystem) för hemsidor. I den här artikeln kommer vi att diskutera de två mest populära typerna av CMS: WordPress och Joomla. Vi kommer också att diskutera några av fördelarna och nackdelarna med båda systemen.

WordPress

WordPress är det mest populära CMS:et och driver mer än 27 % av alla webbplatser på Internet. WordPress är otroligt användarvänligt, vilket gör det till ett utmärkt val för nybörjare. Det är också mycket mångsidigt och kan användas för allt från enkla webbplatser till komplexa e-handelsbutiker. En nackdel med WordPress är att det inte är lika det är inte lika utbyggbart som Joomla, så du kanske inte kan hitta alla funktioner och plugins som du behöver för att göra din webbplats exakt som du vill ha den. En annan nackdel med WordPress är att det kan vara lite långsammare än andra CMS på grund av alla funktioner och plugins som finns tillgängliga.

Fördelar med WordPress

Nackdelar med WordPress

Joomla

Ett annat populärt CMS är Joomla, och används av mer än 3 % av alla webbplatser på Internet. Joomla är lite mer komplicerat att använda än WordPress, men det erbjuder ändå många funktioner och alternativ för användarna. En fördel med Joomla är att det är mycket utbyggbart, vilket innebär att det finns tusentals tillägg och plugins tillgängliga för att göra din webbplats unik och fungerar precis som du vill att den ska göra. Detta kan dock också vara en nackdel, eftersom för många alternativ kan göra Joomla svårare att använda. En annan nackdel med Joomla är att det inte är lika användarvänligt som WordPress, så det kan ta lite tid att lära sig använda alla funktioner.

Fördelar med Joomla

Nackdelar med Joomla

Sammanfattning

Det finns olika typer av CMS eller innehållshanteringssystem. I den här artikeln har vi diskuterat de två mest populära typerna av CMS: Vi har i denna artikel diskuterat de två vanligaste CMSen: WordPress och Joomla. Vi har också diskuterat fördelarna och nackdelarna med båda systemen. WordPress är mer användarvänligt än Joomla, men Joomla är mer utbyggbart - även om de båda CMS:erna har ett mycket stort antal plugins och teman tillgängliga. Men där de båda lite kan falla efter är säkerhetsaspekten, då det ofta kräver en hel del av användaren. Därför är det ofta rekommenderat att man skaffar sig till exempel ett WordPress supportavtal, för att säkerställa att ens hemsida alltid är up-to-date vad gäller säkerheten och andra viktiga aspekter vad gäller driften och tillgängligheten.

Skriv en kommentar