MittIP.nu/Köpguider/Bästa HDMI kabel

Bästa HDMI-kabel 2024 - Köpguide

HDMI-kabeln är av i princip lika stor vikt som din TV, och ansvarar för att skicka digitala ljud-/videosignaler till TV:n. Dagens apparater kräver mer bandbredd än någonsin tidigare, vilket innebär att om du har köpt en ny skärm men inte kan få 10-bitars färgdjup (HDR) med 4k-upplösning eller 60 Hz uppdateringsfrekvens att fungera som det ska - är det troligt att det är en gammal HDMI-kabel som är felet. Välkommen till vår köpguide till bästa HDMI-kabeln 2024!

Innehållsförteckning recension av HDMI-kablar

ProduktOmdöme
Supra HDUtmärkt kabel
Goobay High SpeedMycket bra kabel
Goobay Optical 8KFantastisk kabel!
Belkin AV10175Klassisk kabel

Att köpa en HDMI-kabel

Att köpa en HDMI-kabel brukade vara enkelt, men det är inte sant längre. Numera översvämmas marknaden av många olika märken med kablar av låg kvalitet som lovar det ena eller andra utan att hålla vad de lovar - särskilt när man köper längre varianter. De senaste konsolerna från Sony och Microsoft, PS5 respektive XBOX Series X, fortsätter dessutom att öka efterfrågan på högkvalitativa HDMI-kablar, detta då de lanserar spel i 4k-upplösning.

Bandbredd och avskärmning

Bandbredden är det som avgör hur snabb din anslutning kommer att vara. Bandbredden kan också påverka 4k-upplösningen som kan bli lidande på grund av lägre överföringshastigheter. Vidare kommer en kabel som inte är ordentligt avskärmad och pläterad sannolikt att försämra signalens kvalitet.

Närbild av kontaktdelen av en HDMI-kabel.

Närbild av kontaktdelen av en HDMI-kabel.

Kabellängden för HDMI-kablar

När det gäller HDMI-kablar gäller att ju längre avstånd mellan TV:n och ljudutrustningen eller videomonitorns ingångskälla (t.ex. en DVD-spelare), desto bättre signalkvalitet behöver du för att få optimal prestanda. Om det är möjligt, försök att använda en optisk digital kabel i stället; dessa överföringar ger betydligt mindre störningar än de vanliga RCA-kontakter som finns på typiska kompositvideokablar - även om de inte är någon ersättning när du ansluter två enheter med olika signaler, t.ex. videobandspelare till nyare plattskärms-TV.

Billiga eller dyra HDMI-kabel

Billiga HDMI-kablar

De billigaste HDMI-kablarna är inte alltid pålitliga. De kan vara märkta som "höghastighetskablar", men som bara fungerar när köparen bara använder en bråkdel av den utlovade bandbredden, och som kan sluta att ge bildkvalitet när man försöker öka videoupplösningen över 1080i (till exempel), 60 Hz uppdateringsfrekvens - samtidigt som de fortfarande har annonserade specifikationer som 10 GBPS+ överföringshastighet!

Dyrare HDMI-kablar

De dyrare HDMI-kablarna kommer från välkända tillverkare och uppfyller oftast de utlovade specifikationerna, men det finns fortfarande en viss variation i kvalitet mellan olika märken eller typer som kan hittas i din lokala elektronikbutik. Vissa kablar har börjat märkas med en graverad QR-kod (samt en silverfärgad stämpel) på förpackningen, vilket skall intyga att det handlar om kvalitetskablar som har genomgått rigorösa tester innan de hamnat på butikshyllorna!

Supra HD HDMI - HDMIi samarbete med PriceRunner

En mycket bra HDMI-kabel som klarar av höga överföringshastigheter och är perfekt till 4K-TV. Kabeln finns dessutom i många olika längder.

Olika längder som HDMI-kabeln finns i

Ett stort plus med denna HDMI-kabel är att den finns tillgänglig i en stor mängd olika längder: 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m, 3 m, 4 m, 5 m, 6 m, 8 m, 10 m, 12 m, 15 m, 20 m, 25 m och 30 m. Klicka på den längd du är intresserad av för att se pris och tillgänglighet för just den längden.

Populära längder

Här nedanför hittar du en prisjämförelse för de populäraste längderna (0,5, 1 och 2 meter) av denna HDMI-kabel, om du är ute efter någon annan längd hittar du direktlänkar till jämförelser för dessa två paragrafer upp i texten.

En mycket bra HDMI-kabel som klarar av höga överföringshastigheter och är perfekt till 4K-TV. Kabeln finns dessutom i en mycket stor uppsättning olika längder.

Olika längder som HDMI-kabeln finns i

Ett stort plus med denna HDMI-kabel är att den finns tillgänglig i en stor mängd olika längder: 0,5 m, 1 m, 2 m, 3 m, 5 m, 7,5 m och 10 m. Klicka på den längd du är intresserad av för att se pris och tillgänglighet för just den längden.

Populära längder

Här nedanför hittar du en prisjämförelse för de populäraste längderna (0,5, 1 och 2 meter) av denna HDMI-kabel, om du är ute efter någon annan längd hittar du direktlänkar till jämförelser för dessa två paragrafer upp i texten.

Belkin AV10175 HDMI - HDMI High Speedi samarbete med PriceRunner

En klassisk HDMI-kabel av hög kvalitet med en längd som passar de flesta ändamål (2 meter).

En av de bästa HDMI-kablarna i klassen! Med guldpläterade kabelanslutningar och stöd upp till 120 Hz vid 4K, eller 60 Hz vid 8K upplösningar, och har en maximal överföringshastigheten om 48 Gbit/s.